Resultat

Bokskogsnatta

28 november 2002

Damklassen struken pga inga anmälningar

Herrar - 5 125 meter

1Jan Jönsson51.07
2Håkan Nilsson51.22
3Karl Andersson61.49
4Anders Åkesson70.58
5Joakim Rydh71.37
6Lars Johansson73.37
7Jan-Erik Glans75.48
Kaare Hanssonbrutet
Gert Olssonbrutet
Lennart Nilssonbrutet

utom tävlan
Johan SalomonssonOK Silva46.41
Bengt SalomonssonOK Silva77.57
Dan SjöholmRingsjö OKbrutet
Richard SjöholmRingsjö OKbrutet


Tankar från banläggaren

Inför tävlingen

Jag, Magnus Jonasson, vann herrklassen i förra årets tävling. Marita Pusa och Margit Glans vann damklassen. Detta resulterade i att vi tre blev arrangörer för årets upplaga av Bokskogsnatta. Uppdelningen blev Magnus som banläggare och kontrollutsättare, Marita och Margit plockar in kontrollerna.

Min tanke var att använda SportIdent, som vi använder alldeles för dåligt i klubben. Ett lätt beslut var det att lägga banorna i området söder om golfbanan, minst undervegetation och bäst terräng för svåra och roliga nattbanor. Som alltid försöker jag att ha med minst en långsträcka. Helst med vägval, inte bara stigar, i och för sig går det bra med en del stig på natten. 1,3 km blev långsträckan och minst tre olika vägval togs det i skogen. Sedan lite tätare med kontroller i det "roliga" området och så har vi en bra bana.

Helgen innan Bokskogsnatta spelade banläggaren en innebandyturnering för orienterare. På måndagen hängdes reflexer ut och banan kollades. Ställningar och SportIdent-enheter skulle hängas ut på eftermiddagen (torsdag) innan tävlingen. Efter ett besök hos läkare på tisdagen blev det gips och ett konstaterande att ett ben i handen var brutet, operation väntar morgonen efter tävlingen. Detta efter ett fall i den första innebandymatchen i helgen. Hur skulle det nu gå? Att ställa in vill man inte. Efter ett samtal till Marita lovade hon, med hjälp av Margit, att sätta ut ställningar. SportIdent ströks.

Tävlingen

Inga damer anmälda. 18 herrar varav fyra från andra klubbar. Vädret var bra för natt-ol, fyra plusgrader och uppehåll. Regn efter tävlingen men det gjorde ju inget. Alla kommer iväg enligt startlistan, fyra ej startande dock. Sedan blev det tomt, alla var ute och sprang. Var kodsiffrorna rätt? Undrade en nervös Marita. Margit konstaterar att det gör de säkert, för de var noggranna när de satte ut kontrollerna. Magnus funderar på vad som det kommer att tyckas om banan.

Över en timme efter första start syns en lampa på ingång. Vem är det? Jo, Anders Åkesson, och allt var rätt i skogen, han hade i och för sig bommat lite. Sedan kommer löparna med jämna mellanrum, inga klagomål på banor eller kontroller. Håkan sa nått i stil med "En bra bana för jag har bommat". Jan Jönsson vann efter sekundstrid med Håkan Nilsson och Jan får därmed förtroendet att arrangera tävlingen nästa år.

Tack till alla som ställde upp och grattis Jan
Speciellt tack till Marita och Margit för hjälpen när jag inte själv kunde göra allt som jag tänkt mig.
Magnus

HTML 4.01-validering