Malmö Orienteringsklubb
Samarbetspartners: Ullmax
Svenska Spel

Malmö OK

Cederströmsgatan 6
212 39 Malmö
(Bulltofta Rekreationsområde)
tisdag 18-20
E-post: info@mok.nu
E-post hemsidesansvarig: roger.e.klotz@gmail.com
Plusgiro: 63 44 50 - 1
Facebook
Ni hittar oss här:
(klicka för en större kartbild)
Karta


Nyheter

Malmö OK

Dags för medlemsavgift
Det är tid att betala in medlemsavgiften för 2020 till klubben nu. Medlemsavgifterna är oförändrade och sätts in på Plusgiro: 63 44 50 – 1, ange för vem det gäller.
Aktiv tom 16 år 150:-
Aktiv 17-25 år 200:-
Aktiv 26 år och äldre 300:-
Stödjande, icke aktiv 150:-
Familjeavgift, aktiva 600:-

Äntligen!
MOK flaggade och hyllade Tove Alexandersson på sin tisdagsträning med anledning av Bragdguldet.
Äntligen!

Skinkloppet
De som inte tror på tomten (300 poäng) kunde ju inte heller vinna skinkan. Lena Magnusson tog hem äran och skinkan i årets batalj som avgjordes i smågrinigt väder på Bulltofta. 42 st kämpar deltog och Håkan Brost gled hem jumbopriset.

Resultat

Skinkkarta

MOK Vänners stipendie
De flitiga ungdomar som erhöll stipendium på MOK Vänners julfest.
MOK Vänners stipendie

Medaljskörd DM
Sprintstafett:
Adam Lindblom/Agnes Lindblom, DH20; Silver
Åsa Axén/Jonathan Gunnarsson/
Love Persson/Sara Bengtsson, DH21, Brons

Sprint:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Agnes Lindblom, D18, Guld
Åsa Axén, D21, Silver
Mattias Jacobsson, H21, Silver
Alfred Ahltin, H16, Silver
Love Persson, H16, Brons
Fredrik Kryh Öberg, H35, Brons
Arne Gustafsson, H80, Brons

Medel:
Arne Gustafsson, H80, Silver
Agnes Lindblom, D18, Brons

Stafett:
Håkan N, Mats H, Jan J, DH äldre, Brons

Natt:
Paul Schannong, H80, Brons

Lång:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Åsa Axén, D21, Silver

Grattis!

Bokskogsnatta
Årets Bokskogsnatta den 14 november samlade hela 35 deltagare. Vinnare i damklassen blev Jenny Lindblom som därmed får en inteckning i vandringspriset. Herrklassen togs hem av Jonathan Gunnarsson.

Stort tack till Lars och Staffan för ett fint arrangemang.

Bild: Jenny segrade och fick motta vandringspriset.
Resultat
Bokskogsnatta

Kretsmästare Natt
Ted Gustavsson, H35
Alfred Ahltin, H16

Klubbmästare dag
Kul att så många var med och sprang dag-km!
Stort grattis till alla klubbmästare!:
D 21 Emelie Malmberg
H 16 Alfred Ahltin
H 14 Viktor Ahltin
D 12 Emilia Cederquist
H 10 Leander Wennblom
D 35 Sara Abrahamsson
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 45 Håkan Grubb
H 55 Anders Åkesson
H 65 Peter Ekström
H 75 Arne Gustafsson

Kretsmästare:
H 16 Alfred Ahltin
H 10 Leander Wennblom
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 65 Peter Ekström
D 20 Agnes Lindblom
D 10 Daga Abrahamsson

Resultatlista

Ungdomsläger 5-6 oktober
Knappt 20 ungdomar och ledare från Malmö OK deltog i säsongsavslutningslägret. På lördagen var det Älgots Cup och på söndagen stafett. Alla ungdomarna gjorde superbra stafettinsatser; 7-mannalaget knep en fin femte plats och 3-mannalaget gjorde en jättefin stafett och placerade sig mitt i resultatlistan.

7-mannalaget; Julia, Alfred, Viktor, Love, Filip, Emilia, Simon och Siri
Ungdomsläger 5-6 oktober

Resultat KM Sprint
KM i Sprint avgjordes i strålande solsken på Söderkulla. Trevliga banor (med luriga staket) och bra arrangemang. Grattis till alla klubbmästare och stort tack till Ted och övriga funktionärer.
Resultat

Resultat Triangelmatchen
Resultatet av klubbmatchen blev som följer:
1. Lyngby OK 45.64
2. Malmö OK 44.20
3.OK Skärmen 29.29

Det var ett fint arrangemang med bra banor och efteråt väldigt god middag på lördagskvällen. På söndagen hade vi Rävjakten också bra ordnat med lite fika efter duschen, då kom det en örn seglande rakt över oss.
Tyvärr har det blivit ett fel i Rävjaktresultatet. Britt och Kristina har fått 10 ålderspoäng för mycket och ska ha 82 resp 51. Bo har fått 5 för lite och ska ha 64.

Resultat1

Resultat2

Rävjakt

Resultat fyrklubbs
Malmö OK knep en fin andraplats. Bra kämpat!

totalresultat

resultatlista klassvis

Preliminärt tävlingsprogram 2020
Kolla det preliminära tävlingsprogrammet för 2020 i länken nedan. Vi har en förlängd sprint i Svedala den 24 maj och Revinge by night den 16 oktober. Tävlingsledare till sprinten behövs, nu i första hand för att ordna med var vi kan ha arenan. Hör av dig till Magnus om du är intresserad.

Prel tävlingsprogram 2020

Artikel om Peo Bengtsson
Läs om Orienteringslegendaren Peo Bengtsson, OK Pan, i Hemmets Journal.

artikel

MOK-golfen avgjord
12 spelare kom till start och fick en blåsig men regnfri runda på Malmö Burlöv Golfklubb. Etta blev Mauritz Rahnasto, tätt följd av tvåan Paul Schannong på samma poäng.

2019 års vinnare av MOK-golfen, Mauritz Rahnasto tar här emot vandringspriset från förra årets segrare Gunilla Persson.
MOK-golfen avgjordAdmin

SKOF - Skånes orienteringsförbund

Skånes OF årsmöte

2019-12-04
Härmed kallas skånska orienteringsklubbar till årsmöte på Backagården Höör lördagen 8 februari 2020.Tider, program mm läser du HÄR!
Läs mer

Rapport från SKOF Föreningskonvent 22-23 november

2019-11-26
Läs om vad som hände på föreningskonventet inklusive protokoll från funktionärsvalsmötet.Fredagskvällen inleddes med att ordförande Anne Udd hälsade välkomna varefter Axel Matsson orienterade om Ungoteket innan kvällens gästtalare Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson tog över scenen. Efter Björns framträdande genomfördes en kort enkät med diskussion om engangemang i ideell verksamhet. Kvällen avslutades med gemensam middag och livliga diskussioner bland de övernattande deltagarna. Lördagen inleddes med Skånes OF funktionärsval för kommande verksamhetsår. Här finns protokoll från mötet. Efter valen vidtog konferenser inom Tävlings-, Ungdoms- och Junior- och Elitkommittéerna samt IT-gruppen. Här finns presentationen från Tävlingskonferensen. Eftermiddagen ägnades åt diverse redovisningar. Här finns presentationen från det gemensamma programmet. Information om Kartappen. Anne "flaggar" för några filer där du kan läsa om ideellt arbete: https://www.rf.se/Statistikochforskning/Forskning/Forskningsrapporter/ https://www.volontarbyran.org/sida/ideellt-engagemang-i-siffror https://fof.se/tidning/2018/4/artikel/listan-andel-av-befolkningen-som-agnar-sig-ideellt-arbete https://www.esh.se/nyhetsarkiv/2018-12-19-svenskarnas-ideella-arbete-uppskattas-till-131-miljarder.html
Läs mer

Årets ledare, Årets arrangemang och Förtjänt ungdomsledare

2019-11-09
Dags att föreslå kandidater till pristagare enligt rubriken.Styrelsen vill ha förslagen senast den 5 dec 2019. Skicka via e-post till info@skanesof.se eller Skånes OF, Falkviksvägen 8, 294 35 Sölvesborg.Förslagsblanketter finns på hemsidan via denna länk: http://www.svenskorientering.se/Distrikt/skanesorienteringsforbund/Ledare/
Läs mer

Motioner till Skånes OF årsmöte

2019-11-09
Styrelsen tillhanda senast den 15 dec 2019.Adress: info@skanesof.se eller Skånes OF, Falkviksvägen8, 294 35 Sölvesborg
Läs mer

Ungoteket Skåne 2019-2020

2019-08-22
Projektledaren Axel Matsson informerarHej Skånes orienteringsklubbar! Nu är det dags för en ny upplaga av Ungoteket Skåne och jag behöver er hjälp att nå ut till så många ungdomar som möjligt! På denna länken (https://www.dropbox.com/s/bzlvsagnpab5c4a/Ungoteket%20inbjudan%20sk%C3%A5ne%2019-20.pdf?dl=0) hittar ni lite affischer och material som ni jättegärna får skriva ut och sätta upp överallt vid er klubblokal, där ni tränar eller där ni tycker att det passar bra.Jag kommer också gärna ut till er och berättar för era ungdomar om vad Ungoteket är och varför det är en superkul grej att vara med på. Om det låter intressant är det bara att höra av sig, så hittar vi en dag som passar. Där inne i drop-boxen finner ni också information om vad Ungoteket är för något och hur det kommer att gå till detta året. Men här är en sammanfattning i korta drag: Ungoteket är en utbildningssatsning som vänder sig till ungdomar i åldern 14-25 år. Den består av ett antal utbildningar om orienteringens olika "delar". Ungdomarna arbetar i team om 2-6 personer och har en mentor knuten till varje team. Vanligtvis är alla från samma klubb, men ihopslagningar är helt okej. Efter att dessa utbildningar är genomförda får varje team komma på, planera och genomföra ett helt eget föreningsprojekt (förra året blev det bland annat kartbytestävling, lekplats-ol och läger). Ungoteket finansieras genom att klubbarna söker medel från till exempel skåneidrotten, 5000kr. Det täcker kostnaderna för utbildningarna och eventuellt lite av föreningsprojekten. SKOF fakturerar klubbarna efterhand som träffarna genomförs. Vill ni veta mer om Ungoteket kan ni alltid läsa vidare här:  Så, det var allt jag hade att bjuda på. Hoppas att ni vill hjälpa mig att sprida informationen till era ungdomar. Är det något ni undrar över får ni hemskt gärna höra av er!  E-post: a.matsson@telia.com vid frågor och till https://klubb.ungoteket.se/orientering/ om man undrar mer om själva Ungoteket Med vänlig hälsning Axel Matsson, Projektledare Ungoteket
Läs mer

Råd och Vård för idrottsskador

2019-06-12
Susanne Söderholm, SOFT har bett om hjälp att marknadsföra förmånen Råd och Vård enligt rubriken. Förmånen ingår för ALLA som är medlem i en orienteringsklubb.  Läs mer via denna länk: https://www.folksam.se/forsakringar/idrottsforsakring/rad-och-vard-for-idrottsskador 
Läs mer

Sammanfattning från Vårträffen 22 maj

2019-05-31
Via Läs mer nedan finns en kort sammanfattning från Vårträffen i Södra Rörum att ta del av.http://www.svenskorientering.se/contentassets/8e9c138c6ad04d44a0671e580f5e5ffd/vartraff-22-maj.pdf
Läs mer

SOFT - Svenska orienteringsförbundet

O-Ringen till Jönköping 2023

2019-12-18
O-Ringen 2023 kommer att arrangeras i Jönköping: ”Vi har hittat en pärla”, säger O-Ringens vd Henrik Boström i ett pressmeddelande.2020 arrangeras O-Ringen i Uppsala, 2021 är det Åre. Och därefter väntar två år i rad i Småland. Sedan tidigare är det klart att O-Ringen 2022 arrangeras längs Smålandskusten med Oskarshamn som huvudort, och nu är avtalet för O-Ringen 2023 påskrivet: -Vi har hittat en pärla för O-Ringen 2023 i Jönköping. Terrängen är fantastisk och passar alla. Går allt i lås kan vi få till en camping som blir storslagen vid Vätterns strand. Det ska bli mycket roligt att forma ett O-Ringen Jönköping 2023 åren som kommer, säger O-Ringens vd Henrik Boström i ett pressmeddelande. 20 funktionärsföreningar står bakom arrangemanget. Detta är Annebergs GIF, Bodafors OK, Bottnaryds IF, Forserums SOK, Grännabygdens OK, IF Hallby SOK, IK Vista, IK Hakarpspojkarna, Jönköpins OK, Lekeryd-Svarttorps SK, Mullsjö SOK, Nässjö OK, OK Gränsen, OK Vivill, Skillingaryds FK, Smålands orienteringsförbund, SOK Aneby, Tenhults SOK, Ulricehamns OK och Vaggeryds SOK. Under tisdagen signerades värdkommunsavtalet i Rådhuset i Jönköping: - Jönköping är en fantastisk kommun med fina tävlingsförutsättningar både i skog och i stadskärnorna. Det är något vi som kommun vill visa upp för alla deltagare och besökare. Alla ska känna sig välkomna till vår kommun där stad och skog är nära varandra och verkligen inbjuder till idrottsaktiviteter, säger ordförande för Destination Jönköping, Niklas Sigvardsson i ett pressmeddelande.
Läs mer

JERRINGPRISET: Ska Tove vinna i år? Dags att rösta!

2019-11-20
Ifjol var Tove Alexandersson oerhört nära att vinna Jerringpriset. I vinter har hon chansen på nytt. Tycker du att det är hög tid att Tove får ett riktigt stort erkännande – då är det bara att börja rösta!OBS! Sedan den här artikeln publicerades har en ny röstningsomgång inletts och numera är det ett nytt telefonnummer för att rösta på Tove Alexandersson; 099-209 07 är det som gäller! Jerringpriset, "svenska folkets pris" är en av de finaste utmärkelser en svensk idrottare kan vinna. Och visst minns ni förra Idrottsgalan, och hur nära det vara att Tove Alexandersson blev första orienteraren sedan Annichen Kringstad (1981) att få utmärkelsen?Omröstningen blev rekordjämn. 479 749 röster räknades in – och mellan ettan Hanna Öberg och tvåan Tove Alexandersson skilde inte ens 3 000 röster.I år har världens orienteringsdrottning en ny chans att vinna. Kandidaterna avslöjades på onsdagen. Och precis som vanligt är det svenska folket som avgör.På VM i Norge bärgade Tove Alexandersson tre guld av tre möjliga och för sjätte året i följd vann hon även världscupen. Faktum är att totalen var säkrad redan före världscupfinalen i Kina och sammantaget blev det seger för Alexandersson i åtta av nio deltävlingar.Tilläggas kan att hon fortsatt är världsetta i skidorientering, och att hon i inledningen av året bärgade ytterligare två VM-guld och ett EM-guld i den sporten.Om du tycker att Tove Alexandersson ska vinna Jerringpriset så ska du rösta. Det finns tre olika sätt att rösta och dessa kan såklart kombineras. Följande gäller:RING - vill du lägga din röst på Tove är numret 099-206 11. Du kan ringa obegränsat antal gånger, samtalet kostar 3,60.WEBBRÖSTA - rösta (helt gratis) via ett formulär som du hittar här https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=3295&artikel=7343113 RÖSTA VIA DUO-APPEN (också kostnadsfritt): https://www.svt.se/duo All info hittas här på Radiosportens hemsida. Den första röstningsomgången stänger klockan 15.00 den 19 december. Då gallras de tre kandidaterna med minst antal röster bort.Här är övriga kandidater:Armand Duplantis, friidrottDamlandslaget, fotbollDaniel Ståhl, friidrottFrida Karlsson, längdHanna Öberg, skidskytteJenny Wegner och Josefin Hermansson, bowlingLag Edin, curlingMattias Falck, bordtennisSarah Sjöström, simningStina Nilsson, längd
Läs mer

Här är det svenska juniorlandslaget 2020: "Hör hemma på tronen"

2019-11-08
Svenska juniorlandslaget har verkligen visat framfötterna under 2019. Nu presenterar Kalle Dalin gänget som springer för Blågult nästa år: "Under 2019 har vi tillsammans satt oss själva högst upp på tronen och det är där vi hör hemma."I går presenterades det svenska seniorlandslaget för kommande säsong. Nu kan även juniorernas förbundskapten Kalle Dalin offentliggöra sitt lag för 2020. - I år var vi bästa nation både på junior-VM och Junior European Cup vilket har gjort jobbet att ta ut en vintertrupp tufft. De som finns med i truppen är de som vi just nu tror mest på och om de fortsätter jobba seriöst med sin utveckling finns det stora möjligheter att de når riktigt långt. Men precis som på seniorsidan finns det många löpare precis utanför, tjejer och killar som kommer att göra allt för att visa att de ska vara med på sommarens mästerskap. Här är juniorlandslaget inför 2020: TjejerIsa Envall, IK HakarpspojkarnaHanna Lundberg, OK RenenElla Olsson, Grycksbo IF OKAlva Sonesson, Falköpings AIK OKTilda Östberg, Stora Tuna OK KillarEmil Auselius, Bredaryds SOKAxel Elmblad, Bredaryds SOKSamuel Pihlström, OK LandehofGustav Runefors, Växjö OKViktor Svensk, Stora Tuna OK Vad väntar på årets junior-VM i Turkiet? - En mästerskapsvecka med flera häftiga utmaningar. Jag tror att det blir en rejält kuperad sprint med roliga vägval, en medeldistans med riktigt teknisk finorientering kring kontrollerna men ändå hög fart däremellan och sedan en långdistans i hårt kuperade grönområden. Sedan får löparna avsluta veckan med festen med stort F – stafetten. Jag är säker på att de som kämpar sig till en av dessa hett eftertraktade platser kommer att få med sig härliga erfarenheter från tävlingarna och en vecka de sent ska glömma. Landslagsåret rivstartar med en höstsamling i Södertälje nästa vecka. Då kommer även mer information om upplägget för 2020.
Läs mer

Här är svenska landslaget 2020: "Ser oförskämt bra ut"

2019-11-07
Efter en magisk säsong presenteras truppen som ska jaga medaljer 2020. "Ett nytt spännande år väntar, bland annat med ett sprint-VM i Danmark. Vi har världens bästa landslag – nu ska vi göra jobbet som krävs", säger förbundskapten Håkan Carlsson.2019 har varit ett glimrande år för det blågula orienteringslandslaget. På VM i Norge blev Sverige bästa nation, det var svenskt i topp både i damernas och herrarnas totala världscup genom stjärnorna Tove Alexandersson och Gustav Bergman och dessutom vann Sverige stafettvärldscupen. Nu riktas blicken framåt mot 2020, ett år vars internationella höjdpunkt inträffar andra veckan i juli. Då avgörs historiens första renodlade sprint-VM och spelplatsen hittas i Danmark. På programmet finns vidare tre världscupomgångar. Den första avgörs i Schweiz i maj och sedan fortsätter det med ett skogs-EM i Estland i augusti. Världscupfinalen arrangeras i norra Italien i början av oktober. Precis som tidigare finns två seniora landslagstrupper, ett A-landslag med aktiva som bedöms ha medaljpotential 2020 och ett utvecklingslandslag med löpare som tros kunna skörda medaljer inom några år. Här är det svenska A-landslaget 2020:DamerTove Alexandersson, Stora Tuna OKKarolin Ohlsson, Järla OrienteringSara Hagström, IFK GöteborgLina Strand, Göteborg-Majorna OK HerrarGustav Bergman, OK RavinenWilliam Lind, Malungs OKJerker Lysell, Rehns BKMartin Regborn, Hagaby GoIFAlbin Ridefelt, OK LinnéJohan Runesson, IFK LidingöEmil Svensk, Stora Tuna OK Här är det svenska utvecklingslandslaget 2020:DamerSanna Fasth, Eksjö SOKElin Månsson, IFK GöteborgVilma von Krusenstierna, OK KåreJohanna Öberg, OK Linné HerrarMax-Peter Bejmer, IFK GöteborgSimon Imark, Tullinge SKIsac von Krusenstierna, OK Kåre - Vi har en oerhört stark trupp, och det finns många löpare som står just utanför landslaget och knackar hårt på dörren. Man ska aldrig ta ut något i förskott, men det ser oförskämt bra ut just nu, säger förbundskapten Håkan Carlsson, som trycker på att många av de läger som anordnas är öppna. - Likt tidigare år finns öppna platser på en rad aktiviteter. Det innebär att löpare utanför landslaget kan tas ut och få sparra mot landslaget på träningar av högsta kvalité. Den 14-17 november kickstartas satsningen mot 2020 med landslagets höstsamling i Södertälje. Strax därefter kommer mer information att publiceras om alla landslagsaktiviteter i vinter och framåt.
Läs mer

Första pallplatsen för Hagström: "Jätteglad"

2019-10-29
Sara Hagström genomförde karriärens mest lyckade världscuplopp hittills då hon slutade trea på sprinten i Kina. "Jag är jätteglad", säger Hagström. Tove Alexandersson blev åtta och missade därmed chansen att gå obesegrad genom världscupen.   I en världscupavslutning som på förhand handlade om Tove Alexanderssons möjlighet att gå obesegrad genom hela världscupen blev det istället IFK Göteborgs Sara Hagström som sprang in i rampljuset. I går var hon med och förde Sverige till en andraplats i stafetten. På dagens sprint var hon snabb genom de kinesiska gränderna och ordnade sin bästa världscupplacering i karriären. Hagström blev trea. – Jag är jätteglad. Jag hade ett drömmål att kunna bli topp-tre på världscupen eftersom jag var nära förra året. Inför den här resan tänkte jag att det var synd att det inte uppfylldes eftersom det skulle bli svårt i Kina, men sista loppet satte jag dit det, säger Hagström och skrattar. Vad gjorde att det gick vägen idag? – Jag hade tränat på att verkligen vara lugn under sprintlopp. Att verkligen bara fokusera på orienteringen. Det låter lätt men det gäller att komma in i rätt känsla, något som krävdes här eftersom det var mycket fram och tillbaka och in och ut. Din bästa placering i karriären. Vad betyder det inför fortsättningen? – Jättemycket. Väldigt kul att det blev på sprint för jag har gjort bra ifrån mig i skogen tidigare. Kul att vara allround. Jag har hållit till runt topp-10, topp-15 och känt mig nöjd med det men jag vet att jag kan mer! Så skönt att få känna att jag kan få ut det på tävling. Loppet fick en riktig skrällsegrare i form av hemmahoppet Shuangyan Hao. Tvåa blev Simona Aebersold, Schweiz, medan totalsegraren Tove Alexandersson fick nöja sig med en åttondeplats efter en miss tidigt på banan. På herrsidan blev Albin Ridefelt bäste svensk. Han slutade på tionde plats, 28 sekunder bakom segrande belgaren Yannick Michiels. – Jag är jättenöjd. Jag var väldigt besviken efter medeldistansen när jag krampade ihop. Då kändes det ganska hopplöst. Men jättekul att få avsluta på det här sättet istället, säger Ridefelt. Hur var banan idag? – Väldigt intensiv orientering. Jag tror att det passade mig bra. Jag tycker om när sprinten är tekniskt krävande. Även på herrsidan fanns det skrällar högt upp i resultatlistan; fransosen Maxime Rauturier blev tvåa, två sekunder efter Michiels, och kinesen Li ZhuoYe slutade trea, fem sekunder efter den segrande belgaren. Världscupen 2019 är nu över. Sverige vann totalen för både herrar (Gustav Bergman), damer (Tove Alexandersson) och lag. Resultat, sprint, världscupen, KinaHerrar1) Yannick Michiels, Belgien, 15.18, 2) Maxime Rauturier, Frankrike, +0.02, 3) Li ZhuoYe, Kina, +0.05.Svenska placeringar:10) Albin Ridefelt, +0.28, 18) Eric Börjeskog, +0.47, 19) Isac von Krusenstierna, +0.49, 23) Martin Regborn, +0.54, 26) Emil Svensk, +0.56, 32) Max Peter Bejmer, +1.09, 36) Oskar Andrén, +1.19, 53) Gustav Bergman, +1.58Damer1) Shuangyan Hao, Kina, 13.18, 2) Simona Aebersold, Schweiz, +0.10, 3) Sara Hagström, Sverige, +0.16.Övriga svenska placeringar:8) Tove Alexandersson, +0.53, 14) Josefin Tjernlund, +1.19, 25) Karolin Ohlsson, +1.44, 28) Lilian Forsgren, +1.58, 34) Alva Olsson, +2.05, 36) Anna Bachman, +2.14, 53) Johanna Öberg, +2.59, 56) Lisa Risby, +3.13.
Läs mer

LIVE: Följ sprinten i Kina från 7.00 – Alexandersson jagar historisk drömsvit

2019-10-29
Tisdag morgon avgörs årets sista världscuplopp, en sprint i Kina. Det står redan klart att det blir svensk totalseger både på dam- och herrsidan. Nu återstår att se om Tove Alexandersson lyckas vinna samtliga deltävlingar, något ingen gjort tidigare.Sprinten tv-produceras och sänds LIVE på Internationella Orienteringsförbundets plattform - klicka HÄR. Sverige kommer till start med ett väldigt starkt lag - HÄR hittar du samtliga starttider. HÄR hittar du aktuell ställning i totala världscupen. Även om totalsegrarna, Tove Alexandersson och Gustav Bergman, redan är klara är det många som fightas om placeringar bakom den blågula superduon.
Läs mer

Sverige tvåa i sprintstafetten – etta i totalen

2019-10-27
Det svenska andralaget blev något överraskande bäst av de blågula när Sverige säkrade segern i stafettvärldscupen. "Jag är jättestolt över både Sverige 2 och hela teamet", säger Sara Hagström. Det blev ingen större dramatik i den stafettvärldscup som Sverige i praktiken redan hade vunnit. För att någon som helst spänning skulle uppstå krävdes att Schweiz vann samtidigt som samtliga fyra svenska lag diskvalificerades. Så blev givetvis inte fallet. Däremot bjöds det på en liten överraskning när Sverige säkrade totalsegern. Detta då det var Sveriges andralag bestående av Alva Olsson, Max Peter Bejmer, Martin Regborn och Sara Hagström som med sin andraplats blev bäst av de blågula. – Det är helt underbart. Det är så kul att vara en del av den här truppen där det är så många som inspirerar och att vi är många som hjälps åt att ta de här placeringarna. Väldigt kul att det var ett andralag som fick fightas i toppen hela vägen in. Jag är jättestolt över både Sverige 2 och hela teamet. Det känns som att vi kommit varandra nära under den här Kinaresan, säger Sara Hagström som sprang den sista sträckan.   Länge kontrollerades loppet av Sveriges profilstarka förstalag med Tove Alexandersson, Emil Svensk, Gustav Bergman och Karolin Ohlsson. Spurtmästaren Ohlsson, som i somras säkrade damlagets VM-guld i skogsstafetten, gick ut på sistasträckan med en knapp ledning men sprang förbi en kontroll ute på banan. När hon insåg sitt misstag och fick vända om blev det för tufft att ta ikapp det hon tappat. Dock lyckades alla svenska lag vara med och färga det lopp som ägde rum i en kinesisk temapark. – Det var en laginsats på alla plan. Laget jag sprang med gjorde en grym insats, men det gjorde de övriga svenskarna också. På min sträcka var nog alla svenska killar inom tio sekunder. Det är så bra nivå, säger Max Peter Bejmer. Hur var det att springa i den här miljön? – Skitcoolt. Det är inte så många som är förberedda på det här, vilket gör det väldigt kul. Man får hålla stenkoll på kartan och försöka ligga i framkant så att man har chans att vara beredd på allt som kommer. En andraplats idag, men sett över hela säsongen blir Sverige etta. Hur sammanfattar du det svenska stafettåret? – Det här var första gången jag var med i det svenska lag som lyckades bäst. Skitkul att få bidra. I övrigt har Sverige sprungit så sjukt bra i stafetterna. Jag kan se kopplingar till min klubb, IFK Göteborg. Man höjer sig när det är stafett eftersom det är kul att springa tillsammans. Jag ser samma mönster i Sverige. Loppet vanns av Schweiz. I morgon är det vilodag innan årets världscup avslutas med individuell sprint. Om Tove Alexandersson vinner det loppet blir hon historisk som den första orienteraren att gå obesegrad genom en hel världscup. Resultat, Mixed-sprintstafett, världscupen, Kina1) Schweiz 1 (Simona Aebersold, Matthias Kyburz, Joey Hadorn, Elena Roos), 2) Sverige 2 (Alva Olsson, Max Peter Bejmer, Martin Regborn, Sara Hagström), 3) Norge 1 (Victoria Hæstad Bjørnstad, Gaute Hallan Steiwer, Kasper Fosser, Andrine Benjaminsen). Här hittar du samtliga resultat Slutställning stafettvärldscupen
Läs mer