Malmö Orienteringsklubb
Samarbetspartners: Ullmax
Svenska Spel

Malmö OK

Cederströmsgatan 6
212 39 Malmö
(Bulltofta Rekreationsområde)
tisdag 18-20
E-post: info@mok.nu
E-post webmaster: tommy.garting@hotmail.se
Plusgiro: 63 44 50 - 1
Facebook
Ni hittar oss här:
(klicka för en större kartbild)
Karta


Nyheter

Malmö OK

KM Sprint
Klubbmästerskapet i Sprint är avgjort och vi har en rad nya mästare!
Resultat
KM Sprint

Ungdomsserien
Den 6:e och sista etappen av ungdomsserien är avklarad och efter en stark tävling så knep MOK andra platsen i Division 1 och kommer därmed bli uppflyttade till Elitserien nästa säsong!

Ungdomsserien

Slutställning i MOK
Ungdomsserien

Veteran-SM Sprint
Stort grattis till de två svenska mästarna i klasserna D35 och H35, Marlene Bjärehed och Jonathan Gunnarsson!
Resultat

Kretsmästerskap Dag
Klubben fick tre färska Kretsmästare när tävlingarna avgjordes på Frosta OKs tävling onsdagen 15 augusti.

H21 Jonathan Gunnarsson
H35 Emanuel Strid
H65 Håkan Nilsson

Resultat

Parkorienteringen
Sista etappen av sommarens parkorientering är över och många har nyttjat det varma vädret till att springa i Malmös parker.

Resultat

Triangelmatchen
Triangelmatchen är en vänskapstävling mellan Malmö OK och två danska klubbar OK Skaermen och Lyngby OK. Vi träffades i Bokens klubbstuga utanför Perstorp. Började enligt traditionen med kaffe och kakor, innan tävlingsstart fördelat i tre klasser med olika längd omkring 3 km, 4 km och 6 km. Klassegrarna, bäste herre och dam i varje klass, hedrades med varsin honungsburk.

Sedan följde en krånglig uträkning för att så rättvist som möjligt ta reda på vilken klubb som utgick med segern, denna gång Lyngby OK, som fick hemföra vandringspriset, en triangel, till Danmark.

Dagen efter blev det Rävjakt för en nerbantad grupp på 13 personer. Räven vandrar runt på en 60 minuters slinga, medan de tävlande springer till rävboet i mitten (denna gång två valfria rävbon) och tillbaka till slingan där de ska försöka fånga den vandrande räven. Bäste herre, Mads Troelsgård fångade 15 rävar, och bästa dam, Pia Skorstensgaard fångade 9 rävar. Bästa herre o dam i MOK blev Håkan Nilsson med 9 rävar och Sara Bengtsson med 7 rävar.

Resultat

Sträcktider

KM Lång
Klubbmästerskapet i långdistans är avklarat och vi har en ny grupp klubbmästare. Stort grattis!
Resultat
KM LångAdmin

SKOF - Skånes orienteringsförbund

Skånes OF Höstträff 2018

2018-10-17
Backagården HÖÖR 09-15, 24 november.
Läs mer

SKOF funktionärsvalsmöte

2018-10-16
Inför funktionärsvalsmötet den 24 november har valberedningen nu börjat sitt arbete.
Läs mer

SKOF Banläggarkonferens

2018-10-14
SKOF Tävlingskommitté inbjuder till Banläggarkonferens på Backagården, Höör onsdag 14/11.
Läs mer

NY PreO-tävling

2018-10-12
Lördagen den 17/11 arrangerar Pan-Kristianstad KM och DM för Skåne och Blekinge i Precisionsorientering (PreO) på Kjugekull. Inbjudan finns på Eventor. Anmälan på Eventor senast 11/11.
Läs mer

GRATTIS FK BOKEN

2018-09-17
Sträck på Er i FK Boken, ett helt fantastiskt arrangemang på alla fronter. (En av kommentarerna ur deltagarenkäterna i Eventor från helgens Veteran-SM i FK Bokens regi).
Läs mer

SKOF ungdom gotlandsresa inställd

2018-09-17

Läs mer

Simon Harden Svensk Mästare

2018-09-10
Simon Harden, FK Boken, segrade i klass H18 då SM långdistans arrangerades av IK Hakarpspojkarna i skogarna vid Hok i Vaggeryds kommun. "Mitt livs bästa lopp", HITTILLS, kommenterar Simon segern. Stort GRATTIS Simon!
Läs mer

SOFT - Svenska orienteringsförbundet

Leandersson slutar i Blågult: "Känner mig helt enkelt lite nöjd"

2018-10-18
Jonas Leandersson slutar i landslaget – och han gör det på topp. Segern i Tjeckien för två veckor sedan blev sista tävlingen i Blågult. "Det är ett beslut som vuxit fram under lång tid och det finns väl inget bättre sätt att avsluta på?" säger Jonas.
Läs mer

Ultra-SM närmar sig – flera världslöpare klara

2018-10-16
Söndagen 4 november avgörs årets sista SM-tävling, SM ultralång distans i småländska Vireda, och banläggaren Mattias Karlsson utlovar en härlig säsongsavslutning: "En klassisk ultrabana i fin och relativt öppen terräng med rejäla fysiska utmaningar."
Läs mer

Svenska Orienteringsförbundet förlänger samarbetet med Thierry Gueorgiou

2018-10-12
Under det senaste året har Thierry Gueorgiou varit kontrakterad som tekniskt ansvarig i det svenska orienteringslandslaget. Nu står det klart att avtalet förlängs. "Väldigt kul att få fortsätta det spännande arbete som jag påbörjat", säger Gueorgiou.
Läs mer

Bergman slutar i landslaget: "Vill fortsätta verka inom sporten"

2018-10-11
Helena Bergman slutar i landslaget. Orienteringsstjärnan är gravid och det är osäkert om hon någonsin springer för Blågult igen. "Idrotten halkar ner i vardagens prioriteringsordning", säger hon.
Läs mer

TV: BLÅGUL DUBBEL – OCH DUBBELT SVENSKT I DAMERNAS TOTAL

2018-10-07
Världscupfinalen avslutades med en fantastisk blågul uppvisning. Tove Alexandersson och Jonas Leandersson vann sprinten i Mlada Boleslav - och samtidigt säkrade Karolin Ohlsson andraplatsen i totalen. Här hör ni de tre stjärnorna strax efter loppet.
Läs mer

Alexandersson och Leandersson vann vc-finalen

2018-10-07
Tove Alexandersson hade redan säkrat segern i den totala världscupen. I dag satte hon punkt på ett året genom att vinna den avslutande sprinten i tjeckiska Mlada Boleslav. På herrsidan vann Jonas Leandersson efter ett mycket imponerande lopp.
Läs mer

Många glädjeämnen när Jec summeras

2018-10-07
Under söndagen avslutades Jec med en långdistans. Och för svensk del fanns det mycket att glädjas åt. "Många gör sitt bästa resultat och vi har tre löpare på pallen och ytterligare åtta som är topp-tio i dag", säger förbundskapten Kalle Dalin.
Läs mer