Malmö Orienteringsklubb
Samarbetspartners: Ullmax
Svenska Spel

Malmö OK

Cederströmsgatan 6
212 39 Malmö
(Bulltofta Rekreationsområde)
tisdag 18-20
E-post: info@mok.nu
E-post hemsidesansvarig: roger.e.klotz@gmail.com
Plusgiro: 63 44 50 - 1
Facebook
Ni hittar oss här:
(klicka för en större kartbild)
Karta


Nyheter

Malmö OK

Medaljskörd DM
Sprintstafett:
Adam Lindblom/Agnes Lindblom, DH20; Silver
Åsa Axén/Jonathan Gunnarsson/
Love Persson/Sara Bengtsson, DH21, Brons

Sprint:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Agnes Lindblom, D18, Guld
Åsa Axén, D21, Silver
Mattias Jacobsson, H21, Silver
Alfred Ahltin, H16, Silver
Love Persson, H16, Brons
Fredrik Kryh Öberg, H35, Brons
Arne Gustafsson, H80, Brons

Medel:
Arne Gustafsson, H80, Silver
Agnes Lindblom, D18, Brons

Stafett:
Håkan N, Mats H, Jan J, DH äldre, Brons

Natt:
Paul Schannong, H80, Brons

Lång:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Åsa Axén, D21, Silver

Grattis!

Kretsmästare Natt
Ted Gustavsson, H35
Alfred Ahltin, H16

Resultat KM Sprint
KM i Sprint avgjordes i strålande solsken på Söderkulla. Trevliga banor (med luriga staket) och bra arrangemang. Grattis till alla klubbmästare och stort tack till Ted och övriga funktionärer.
Resultat

Ungdomsläger 5-6 oktober
Knappt 20 ungdomar och ledare från Malmö OK deltog i säsongsavslutningslägret. På lördagen var det Älgots Cup och på söndagen stafett. Alla ungdomarna gjorde superbra stafettinsatser; 7-mannalaget knep en fin femte plats och 3-mannalaget gjorde en jättefin stafett och placerade sig mitt i resultatlistan.

7-mannalaget; Julia, Alfred, Viktor, Love, Filip, Emilia, Simon och Siri
Ungdomsläger 5-6 oktober

Resultat Triangelmatchen
Resultatet av klubbmatchen blev som följer:
1. Lyngby OK 45.64
2. Malmö OK 44.20
3.OK Skärmen 29.29

Det var ett fint arrangemang med bra banor och efteråt väldigt god middag på lördagskvällen. På söndagen hade vi Rävjakten också bra ordnat med lite fika efter duschen, då kom det en örn seglande rakt över oss.
Tyvärr har det blivit ett fel i Rävjaktresultatet. Britt och Kristina har fått 10 ålderspoäng för mycket och ska ha 82 resp 51. Bo har fått 5 för lite och ska ha 64.

Resultat1

Resultat2

Rävjakt

Resultat fyrklubbs
Malmö OK knep en fin andraplats. Bra kämpat!

totalresultat

resultatlista klassvis

Klubbmästare dag
Kul att så många var med och sprang dag-km!
Stort grattis till alla klubbmästare!:
D 21 Emelie Malmberg
H 16 Alfred Ahltin
H 14 Viktor Ahltin
D 12 Emilia Cederquist
H 10 Leander Wennblom
D 35 Sara Abrahamsson
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 45 Håkan Grubb
H 55 Anders Åkesson
H 65 Peter Ekström
H 75 Arne Gustafsson

Kretsmästare:
H 16 Alfred Ahltin
H 10 Leander Wennblom
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 65 Peter Ekström
D 20 Agnes Lindblom
D 10 Daga Abrahamsson

Resultatlista

Preliminärt tävlingsprogram 2020
Kolla det preliminära tävlingsprogrammet för 2020 i länken nedan. Vi har en förlängd sprint i Svedala den 24 maj och Revinge by night den 16 oktober. Tävlingsledare till sprinten behövs, nu i första hand för att ordna med var vi kan ha arenan. Hör av dig till Magnus om du är intresserad.

Prel tävlingsprogram 2020

MOK-golfen avgjord
12 spelare kom till start och fick en blåsig men regnfri runda på Malmö Burlöv Golfklubb. Etta blev Mauritz Rahnasto, tätt följd av tvåan Paul Schannong på samma poäng.

2019 års vinnare av MOK-golfen, Mauritz Rahnasto tar här emot vandringspriset från förra årets segrare Gunilla Persson.
MOK-golfen avgjord

Artikel om Peo Bengtsson
Läs om Orienteringslegendaren Peo Bengtsson, OK Pan, i Hemmets Journal.

artikelAdmin

SKOF - Skånes orienteringsförbund

Information om SKOF Ungdom Skånekläder

2019-10-07
Vid helgens Älgots cup och Ungdomsstafett fanns det möjlighet att prova storlekar för Skånekläder. Önskemål framfördes om att publicera informationen på hemsidan. Önskemålet uppfylls härmed - Läs mer nedan!Tre modeller erbjuds:- OL-tröja (vanligt kortärmad tävlingströja med dragkedja fram) - Mesh-tröja (kortärmad tävlingströja med V-krage i luftigare tyg) - Sprint linne (samt pannband och mössa).  Kläderna är subventionerade av Skånes orienteringsförbund och kan beställas på denna länk: https://truestorysport.com/product-category/clubs/skof/ Lösenord: Får du genom att ringa Sven-Åke, mobil: 070-51 307 50 MATHIAS PERSSON Kundchef Sverige TRUE STORY sportkläder M 070 616 90 79  E  mathias@truestorysport.com W www.truestorysport.com
Läs mer

Inbjudan, information och anmälan till SKOF föreningskonvent 22-23 november

2019-10-01
Gästföreläsare på kvällen 22/11 är Riksidrottsförbundedet ordförande Björn Eriksson - Ideella organisationer - nu och i framtiden. Vi ses på Backagården. Välkommen till SKOF föreningskonvent! Tema och gästtalare Ideella organisationer - nu och i framtiden Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson är gästtalare på fredagskvällen.   Tid Fredag 22 november 18:30 (incheckning från 17:30) till lördag 23 november kl 15:00. Man kan vara med på hela konventet inklusive övernattning eller enstaka delar. Plats Backagården utanför Höör Målgrupper     Klubbstyrelser     Tävlingsledare och sekretariatsansvariga     Ungdomsledare     Junior- och elitlöpare samt -ledare Program Fredag Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet, talar under rubriken "Ideella organisationer - nu och i framtiden". Dessutom blir det diskussioner och aktiviteter på samma tema. Kvällen avslutas med middag och samvaro. Lördag Förmiddagen inleds kl 8:30 med funktionärsvalsmöte med val av kommittéledamöter för kommande verksamhetsår. Därefter och fram till lunch delas gruppen i fyra olika konferenser:     Tävlingskonferens     Ungdomsledarkonferens     Junior- och elitkonferens (för både löpare och ledare)     Orienterings-IT-konferens (för sekretariatspersonal) Efter lunch återsamlas alla deltagare för information och diskussion:     Information från SKOFs styrelse     Information från SOFTs ordförandekonferens     Information från SOFTs tävlingskonferens (kort version)     Kort summering av respektive delkonferens     Av klubbarna väckta frågor Konventet avslutas kl 15:00. Kostnad Konventet är subventionerat av SKOF. Deltagaravgifter enligt nedan debiteras klubbarna:     Hela konventet fre-lör inklusive övernattning i dubbelrum, middag fredag samt                         frukost, kaffe och lunch lördag ca 900 kr.     Avgiften är subventionerad av SKOF och exakt avgift fastställs beroende på hur många             som anmäler sig.     Endast fredag kväll inklusive middag 350 kr     Endast lördag inklusive kaffe med fralla och lunch 350 kr     Enkelrumstillägg 300 kr (i mån av plats)     Endast konferens utan att ta del av måltider (100 kr) Anmälan Via Eventor senast 14 november. Länk till anmälan: https://eventor.orientering.se/Activities/Show/10951 Anmälningsstopp         torsdag 14 november 2019 klockan 23:59 Klubbar som vill anmäla frågor att ta upp vid konventet gör det genom att skicka ett mail till styrelse@skanesof.se senast den 4 november. Varmt välkomna! Styrelsen Skånes OF  
Läs mer

UTBILDA DIG I HÖST

2019-09-27
Ledarutbildningar i HÖÖR 22-24/11 - SISTA Anmälan 22/10! Barntränarutbildning - Ungdomstränarutbildning - Bredd- och Motionsutbildning.Läs mer och Anmäl Dig! BarntränarutbildningUngdomstränarutbildningBredd- och Motionsutbildning
Läs mer

Dags att söka stipendier genom Skogssportens Gynnare!

2019-09-26
Du kommer väl ihåg att söka stipendier genom Skogssportens Gynnare!? Ansökningsdatum för höstens stipendier går ut 25 oktober. Nominera någon som du tycker är en bra tränare till Årets tränare. Kanske er egen klubbtränare?Dessutom är det dags att söka Silva JK-fonden, Unga ledare och Utvecklingsstipendium för talanger. Du gör det på stipendiesidan hos Skogssportens Gynnare.
Läs mer

Inbjudan till Banläggarkonferens

2019-09-21
Välkomna på årets banläggarkonferens som är den 6 november kl 18:30 - 21:30 på Husaren i S Rörum. Konferensen vänder sig till alla banläggare och speciellt dem som behöver vara med på en konferens för att förnya sitt banläggarkort. Temat för konferensen är gafflingsmetoder samt längre vägvalssträckor i skånsk terräng. Konferensen leds av Lotta Linsefors, Magnus Jonasson och Bertil Olofsson från SKOFs tävlingskommitté. Läs mer och anmäl via Eventor senast 31 oktober. https://eventor.orientering.se/Activities/Show/10908 Anna Ljungqvist SKOFs tävlingskommitté
Läs mer

Enkät om tävlingsarrangemang

2019-08-23
Kan vi få fler tävlingsarrangemang om vi förenklar för våra arrangörer? Svara på vår enkät och hjälp gärna till att sprida information om den.Att förenkla för våra tävlingsarrangörer är en del av Skånes Orienteringsförbunds strategi. Vid vårträffen i maj hade vi en workshop på detta tema och nu fortsätter arbetet med en enkät som riktar sig till alla orienterare i Skåne. Länk till enkäten Du som läser detta, förutom att svara på enkäten, hjälp gärna till att sprida informationen och länken till enkäten till andra orienterare i Skåne. Enkäten är öppen att svara på t o m 8 september. Sökväg för enkäten: https://sv.surveymonkey.com/r/WNZ3DTH Tack för att just du tar dig tid att svara!
Läs mer

Ungoteket Skåne 2019-2020

2019-08-22
Projektledaren Axel Matsson informerarHej Skånes orienteringsklubbar! Nu är det dags för en ny upplaga av Ungoteket Skåne och jag behöver er hjälp att nå ut till så många ungdomar som möjligt! På denna länken (https://www.dropbox.com/s/bzlvsagnpab5c4a/Ungoteket%20inbjudan%20sk%C3%A5ne%2019-20.pdf?dl=0) hittar ni lite affischer och material som ni jättegärna får skriva ut och sätta upp överallt vid er klubblokal, där ni tränar eller där ni tycker att det passar bra.Jag kommer också gärna ut till er och berättar för era ungdomar om vad Ungoteket är och varför det är en superkul grej att vara med på. Om det låter intressant är det bara att höra av sig, så hittar vi en dag som passar. Där inne i drop-boxen finner ni också information om vad Ungoteket är för något och hur det kommer att gå till detta året. Men här är en sammanfattning i korta drag: Ungoteket är en utbildningssatsning som vänder sig till ungdomar i åldern 14-25 år. Den består av ett antal utbildningar om orienteringens olika "delar". Ungdomarna arbetar i team om 2-6 personer och har en mentor knuten till varje team. Vanligtvis är alla från samma klubb, men ihopslagningar är helt okej. Efter att dessa utbildningar är genomförda får varje team komma på, planera och genomföra ett helt eget föreningsprojekt (förra året blev det bland annat kartbytestävling, lekplats-ol och läger). Ungoteket finansieras genom att klubbarna söker medel från till exempel skåneidrotten, 5000kr. Det täcker kostnaderna för utbildningarna och eventuellt lite av föreningsprojekten. SKOF fakturerar klubbarna efterhand som träffarna genomförs. Vill ni veta mer om Ungoteket kan ni alltid läsa vidare här:  Så, det var allt jag hade att bjuda på. Hoppas att ni vill hjälpa mig att sprida informationen till era ungdomar. Är det något ni undrar över får ni hemskt gärna höra av er!  E-post: a.matsson@telia.com vid frågor och till https://klubb.ungoteket.se/orientering/ om man undrar mer om själva Ungoteket Med vänlig hälsning Axel Matsson, Projektledare Ungoteket
Läs mer

SOFT - Svenska orienteringsförbundet

Grannländerna dominerade på 25manna

2019-10-12
Tammerforsklubben Tampereen Pyrintö vann årets 25manna framför norska Nydalen och Tammerforsrivalen Koovee. Bästa svenska laget, IFK Lidingö, fick nöja sig med en fjärdeplats.Orienteringens stora avslutningsfest 25manna utanför Stockholm blev i år särskilt festlig för klubbarna från Sveriges grannländer. När blågula favoriter som Stora Tuna och IFK Göteborg stämplade bort sig handlade tävlingen mest om Finland och Norge. Allra bäst lyckades fjolårstvåorna från Tammerfors – Tampereen Pyrintö. Den rödvita klubben vann tämligen överlägset och fick ta emot en segerkrans av profilstarka kranskullan Helena Bergman. Där bakom lyckades rutinerade Anne Margrethe Hausken Nordberg bryta ner Koovees Svetlana Mironova i en spurtstrid och såg till att andraplatsen gick till Nydalen och Norge. Först på fjärde plats lyckades ett svenskt lag slå sig in. IFK Lidingö med landslagsbekantingar som Johan Runesson, Anna Bachman och Emma Bjessmo. Den sistnämnda tog hand om den tjugofemte sträckan och såg glad ut när hon sprang i mål med en Lidingöflagga i handen.   – Det är så kul med 25manna. Man är så många som springer tillsammans och tävlar ihop. Att få höra hela klubben stå och jubla… då springer man i mål med ett leende. Det gör man, säger Bjessmo. Hon beskriver en snabb terräng, dels med många stigar, dels med hård mark, som gjorde att det blev en utmaning att hitta i vilka lägen man skulle bromsa in. Hur var din sträcka? – För mig var det ganska ensamt. Av den anledningen hade jag väldigt svårt att komma in i ett flyt i början. Det var svårt för mig att hitta min fart så då blev det lite ojämnt. Sedan kom jag in i det. Tog en kontroll i taget och njöt. Jag hade det otroligt kul där ute. Har du någon teori om varför grannländerna lyckades snuva Sverige på topp tre-placeringarna? – De har en längre resa hit. Det blir som ett större äventyr för de klubbarna. Det är lätt, när man är på hemmaplan, att 25manna bara ”dyker upp”. Jag tror att de kan tjäna på att åka hit tillsammans. Mycket laganda. – Sedan är det otroligt stora och duktiga klubbar (som tog hand om pallplatserna), säger Emma Bjessmo. Här är Tampereen Pyrintö-laget som vann 25manna 2019: Otto Simosas, Lotta Karhola, Tuomo Haanpää, Aapo Liponkoski, Mikko Heinämäki, Janne Märkälä, Emilia Schmidt, Oona Luoma, Anttoni Mäki-Laurila, Ida Jussila, Aleksi Sorsa, Antti Saikko, Severi Kymäläinen, Anton Kuukka, Milla Hirvonen, Lotta Eerola, Anni Haanpää, Anni-Maija Fincke, Leo Matinheikki, Fabian Aebersold, Mikko Eerola, Aleksi Niemi, Riku Gröhn, Elias Kuukka, Saila Kinni.
Läs mer

Knockout-sprint på SM-veckan 2020

2019-10-07
Nästa år kommer de första svenska mästerskapen i knockout-sprint att avgöras. Premiären sker i samband med SM-veckan i Halmstad.Knockout-sprint debuterar som VM-gren på mästerskapet i Danmark, 7-11 juli 2020. Nu har Svenska Orienteringsförbundets styrelse klubbat att disciplinen även får SM-status och det första svenska mästerskapet i knockout-sprint för H21 och D21 arrangeras i samband med SM-veckan i Halmstad. Det innebär att tävlingen även kommer att uppmärksammas i SVT. - Det är naturligt att en gren som finns på VM-programmet också får SM-status. 2020 ligger SM-veckan i Halmstad perfekt till i tiden och knockout-sprintens upplägg passar bra för SM-veckan och för att göra spännande tv. Landslagsledningen ser också att tävlingen blir ett mycket värdefullt genrep inför VM ett par veckor senare, säger Svenska Orienteringsförbundets idrottschef Tomas Stenström. - Tillsammans med arrangören Halmstad OK kommer vi nu att kika på hur vi får till bästa möjliga knockout-sprint i Halmstad. Sedan ska vi givetvis också ha en bra dialog med SVT så att vi får till det även tv-mässigt. SM-veckan är ett av de största idrottsarrangemangen vi har i Sverige och där vill vi också ha med så mycket orientering som möjligt. Förutsättningar: SM i knockout-sprint kommer att arrangeras 2020 och för klasserna D21 och H21. Knockout-sprint kommer att ingå i SM-veckan i Halmstad. SM-veckan 2020 håller på mellan 24 och 30 juni. Planen är att knockout-sprinten ska avgöras 27 eller 28 juni.  SM i knockout-sprint kommer inte att ingå i Swedish League 2020. Lokal arrangör för SM i knockout-sprint blir Halmstad OK.
Läs mer

Dags att anmäla sig till årets tränarträff

2019-10-03
Nu är det hög tid att anmäla sig till årets tränarträff, som arrangeras 15-17 november i Södertälje. Bland föreläsarna märks bland andra friidrottstränaren Per Skoog, cykeltränaren Mattias Reck och Tove Alexandersson, världsetta i orientering.I samband med landslagets höstsamling på Scandic Skogshöjd i Södertälje arrangeras en tränarträff, till vilken vi välkomnar alla intresserade. Programmet är som vanligt välspäckat och bjuder både på en rad spännande föreläsningar, diskussioner och mingel. Bland föreläsarna märks friidrottstränaren Per Skoog, som tränar bland andra Andreas Kramer, cykeltränaren och före detta förbundskaptenen Mattias Reck, Tove Alexandersson, Thierry Gueorgiou, Peter Öberg, Anneli Östberg samt Stefan Söderfjäll. Här kan du läsa mer om höstsamlingen och även anmäla dig. 19 oktober är sista anmälningsdatum.
Läs mer

Strand och Lysell missar världscupen i Kina – ersätts av Risby och Högstrand

2019-10-02
I slutet av oktober är det dags för världscupfinal i Kina. Lina Strand och Jerker Lysell missar dock äventyret i österled på grund av skador. Ersätter gör reserverna Lisa Risby och Johan Högstrand.Orienteringens världscup avslutas med två individuella tävlingar (en sprintbetonad medeldistans och en sprint) samt en sprintstafett i kinesiska Guangzhou. Lina Strand, som tvingades kasta in handduken precis före världscupen i Schweiz, tvingas dock att avstå även tävlingarna Kina. Läkare hemma i Göteborg har konstaterat en skada i mellanfoten. Inget är trasigt, men det är irriterat. - Skadan innebär att jag inte kommer att kunna tävla något mer denna säsong eftersom jag behöver 4-6 veckor utan löpning. Det är svårt att säga exakt varför skadan uppstått, men troligtvis är det en kombination av hög belastning under lång tid, tillsammans med väldigt speciell belastning i den steniga terrängen under SM-helgerna, säger Göteborg-Majorna-stjärnan som verkligen hade sett fram emot höstens världscuptävlingar. - Det känns otroligt tråkigt att missa de här loppen. Jag tävlade väldigt lite i våras och framgångarna på VM var såklart en urladdning, men också tändvätska att fortsätta jaga topplaceringar, så jag var i taggad på höstens internationella säsong och i god form. Jag älskar sprint och såg fram emot båda resorna väldigt mycket, där jag också hade kunnat ha chans på en topplacering totalt i världscupen. Nu får jag inte chansen. Samtidigt är skadan ingen fara långsiktigt. Eftersom resten av säsongen är grusad så tar jag säsongsvila redan nu och kan således börja uppbyggnaden mot 2020 tidigare än planerat, vilket kan vara en fördel. Vad ser du mest fram emot just nu? - Första steget är att kunna gå ordentligt, och därefter såklart att kunna springa igen. Jag har precis börjar jobba på orienteringsgymnasiet i Göteborg, så skadan begränsar mig även där, vilket känns tråkigt. Men annars ser jag fram emot en ny träningsvinter och att göra sprintjobbet mot VM i Danmark. Men först kommer jag att ta det väldigt lugnt och för att hantera och komma över besvikelsen som skadan innebär just nu. Ytterligare en A-landslagslöpare missar Kina. Jerker Lysell var uttagen i truppen, men som så många gånger förr har sprintstjärnan en kropp som krånglar. - Det är problem med vaderna och baksidorna. Jag inväntar just nu ett besök på sjukhuset för undersökning av kronisk kompartment. Vi får se vart det leder nånstans, säger Rehns BK-löparen, som fortsätter: - Vaderna har varit mitt största problem under väldigt många år nu. Målet är att få ordning på dem tills nästa år och det är en förutsättning för att kunna hålla på. Vi har testat och undersökt vaderna för alla möjliga orsaker men inte hittat problemet. Att detta är ett nytt spår känns bra. Hoppet är det sista som lämnar en! Annars är det tack och adjö till sporten. OK Kåres Lisa Risby ersätter Strand, medan IFK Göteborgs Johan Högstrand tar Lysells plats. Huruvida Karolin Ohlsson kan springa i Kina eller inte är fortfarande oklart. Järlaprofilen som missade Schweiz på grund av hälproblem hoppas fortfarande kunna starta i världscupfinalen. Program världscupfinalen26 oktober medeldistans27 oktober sprintstafett29 oktober sprint Den individuella världscupen har redan avgjorts på damsidan. Tove Alexandersson bärgade sin sjätte raka titel i Schweiz den gångna helgen. På herrsidan toppar alltjämt Gustav Bergman, och där är det ett par löpare som slåss om totalen. Bergman själv ser schweizaren Daniel Hubmann som farligaste konkurrenten. HÄR hittar du aktuell ställning. Sprintstafetten i Kina utgör slutpunkt på stafettvärldscupen. Där har Sverige efter idel segrar en ledning med 100 poäng till Schweiz. Det krävs således att Schweiz vinner samtidigt som Sverige diskas för att totalen ska slinka Blågult ur händerna. HÄR hittar du aktuell ställning.
Läs mer

ALEXANDERSSON VANN TOTALA VÄRLDSCUPEN IGEN

2019-09-29
Tove Alexandersson tog säsongens sjunde raka världscupseger och säkrade därmed totalsegern i världscupen för sjätte året i rad: ”Jag pushar hela tiden lite på gränserna och har aldrig varit bättre än vad jag är nu”, säger Alexandersson.   Tove Alexandersson är ostoppbar på den internationella orienteringsscenen just nu. Vid dagens sprint i schweiziska Laufen tog hon ytterligare en världscupseger. Hon var 23 sekunder före schweiziskan Elena Roos. Detta betyder att Alexandersson, trots att två deltävlingar återstår, redan nu ryckt åt sig ett ointagligt försprång i den totala världscupen. Detta efter att hon vunnit samtliga sju deltävlingar hittills. - Det har varit en fantastisk säsong. Jag har lyckats hålla ihop det orienteringstekniskt på samtliga viktiga lopp under hela året, säger Alexandersson som vinner den totala världscupen för sjätte året i rad: - Världscupen är något som jag rankar väldigt högt. Det visar vem som varit bäst under hela säsongen och på alla olika distanser. Jag är väldigt stolt över att lyckas vinna så många år i rad. Har du någonsin varit bättre än du är nu? - Nej, jag tror inte det. Jag tar små steg i min utveckling hela tiden. Och detta antingen fysiskt, mentalt eller orienteringstekniskt. Det är häftigt att jag kan utvecklas ytterligare. Att jag gör det tror jag beror på att jag pushar på gränserna lite hela tiden, säger Alexandersson. Världscupen avslutas i Kina om en månad, och Alexandersson har alltså chansen att göra det ”omöjliga”, att vinna samtliga nio deltävlingar i världscupen: - Det är inget som jag ens kunnat drömma om. Det har varit en tuff och lång säsong. Jag ska försöka behålla formen även till de tävlingarna, och när jag väl står på startlinjen kommer jag att göra allt för att vinna, säger Alexandersson. På herrsidan blev det ingen stor svenskdag. Martin Regborn blev bäste svensk som nia, 48 sekunder bakom segrande belgaren Yannick Michiels. Ledaren i totala världscupen Gustav Bergman slutade 24:a. - Det var en jobbig dag. Knockout-sprinten i går slet verkligen på kroppen. Sen är det klart att jag hade hoppats på mer, säger Bergman som toppar den totala världscupen 29 poäng före Olav Lundanes. - En seger i totala världscupen skulle betyda väldigt mycket. Det är det näst största man kan vinna efter VM. Nu åker vi på läger till Tjeckien men när vi kommer hem däremot kommer jag att springa mer fart och sprinter för att vara redo när det är dags för avslutningen i Kina, säger Bergman. Världscupen avslutas i kinesiska Guangzhou 26-29 oktober.   Resultat, sprint Damer: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 14,18, 2) Elena Roos, Schweiz, +0.16, 3) Simona Aebersold, do, +0.43. Övriga svenska placeringar: 14) Sara Hagström, +1.11, 15) Lilian Forsgren, +1.12, 23) Elin Månsson, +1.39, 34) Anna Bachman, +2.52. Lisa Risby felstämplat. Herrar: 1) Yannick Michiels, Belgien, 13.29, 2) Kristian Jones, Storbritannien, +0.02, 3) Matthias Kyburz, Schweiz, +0.14. Svenska placeringar: 9) Martin Regborn, +0.48, 21) Emil Svensk, +1.07, 24) Gustav Bergman, +1.15, 26) Albin Ridefelt, +1.18. Totalställning världscupen Totala världscupen, efter sju av nio deltävlingar: 1) Tove Alexandersson, Sverige, 600 poäng, 2) Simona Aebersold, Schweiz, 343, 3) Natalia Gemperle, Ryssland, 340. Övriga svenska placeringar: 8) Karolin Ohlsson, 162, 14) Sara Hagström, 134, 15) Lina Strand, 127, 23) Lilian Forsgren, 99, 25) Elin Månsson, 95. Herrar: 1) Gustav Bergman, Sverige, 399, 2) Olav Lundanes, Norge, 370, 3) Daniel Hubmann, Schweiz, 296. Övriga svenska placeringar: 9) Martin Regborn, 202, 10) Emil Svensk, 194, 23) Albin Ridefelt, 111.
Läs mer

Sverige vann lagtävlingen på JEC

2019-09-29
Inga blågula pallplatser under den sista tävlingsdagen på JEC. Men de svenska resultaten räckte långt ändå.Under söndagen avslutades JEC i Frankrike med stafetter där yngre och äldre juniorer tävlade tillsammans. Sverige ställde upp med fyra lag på både kill- och tjejsidan. I killarnas stafett segrade ett norskt lag bestående av Marius Aurebekk, Niels Christian Hellerud och Jørgen Baklid. Det svenska lag som placerade sig högst (Emil Auselius, Gustav Runefors, Axel Granqvist) blev fyra, 1.37 bakom vinnarna. Också i tjejernas stafett blev det en svensk fjärdeplats som bäst. Laget bestående av Vilma von Krusenstierna, Johanna Källvik Leufven och Ella Olsson var knappt tre minuter från segern. Vann loppet gjorde ett schweiziskt lag. JEC är därmed slut och så här sammanfattar förbundskapten Kalle Dalin äventyret sett från ett svenskt perspektiv: – Det var många bra lopp idag och vi visade en stor bredd. Tyvärr fick vi inte riktigt till det på slutet när det skulle avgöras. Efter dagens tävlingar har alla löpare positiva lopp att ta med sig hem efter resan. Dessutom vann vi lagtävlingen (de två bästa löparnas placeringssiffror i respektive klass + bästa stafettlaget). Jag är stolt över att vara ledare för det här gänget. Resultat, JEC 2019, Stafett W18/20 1) Schweiz 1 (Eliane Deininger, Elisa Bertozzi, Elena Pezzati), 1.42.34, 2) Finland 1 (Amanda Strandvall, Liisa Peltonen, Mikaela Karjalainen), +1.03, 3) Norge 1 (Ragnhild Eide, Ane Dyrkorn, Jenny Baklid), +2.37. Svenska placeringar: 4) Sverige 2 (Vilma von Krusenstierna, Johanna Källvik Leufven, Ella Olsson), +2.47, 5) Sverige 1 (Hanna Lundberg, Isa Envall, Alva Sonesson), +2.50, 6) Sverige 3 (Hilda Holmqvist Johansson, Petrina Costermans, Erika Källvik Leufven), +2.56, 15) Sverige 4 (Tilde Backlund, Frida Vikström, Ebba Berglin), +6.29. M18/20 1) Norge 6 (Marius Aurebekk, Niels Christian Hellerud, Jørgen Baklid), 1.29.17, 2) Norge 5 (Einar Melsom, Lukas Liland, Elias Jonsson), +0.23, 3) Schweiz 4 (Reto Egger, Tino Polsini, Chamuel Zbinden), +1.28. Svenska placeringar: 4) Sverige 6 (Emil Auselius, Gustav Runefors, Axel Granqvist), +1.37, 5) Sverige 7 (Filip Trofast, Axel Elmblad, August Mollén), +1.44, 8) Sverige 5 (Viktor Svensk, Samuel Pihlström, Erik Herne), +4.59, 19) Sverige 8 (Philip Carlsson, Simon Frisk, Leo Johansson), +9.22.
Läs mer

Följ svenskarnas framfart på världscupen i Schweiz – tv-sändning från 13.00!

2019-09-28
Under söndagen avslutas världscupomgången i Schweiz med en klassisk sprint. Ska Tove Alexandersson vinna sjunde raka loppet i årets världscup? Ska Gustav Bergman dryga ut ytterligare? TV-sändningen startar 13.00 på IOF:s plattform.Både fredagen och lördagen har bjudit på svenska framgångar i Schweiz. Suveränen Tove Alexandersson har två segrar, Martin Regborn har en tredjeplats och Gustav Bergman är i fortsatt totalledning efter två fina femteplatser. På söndagen är det dags för en sprint som avslutar årets omgång i Schweiz. Därefter återstår två individuella lopp i Kina i slutet av oktober.Följ söndagens sprint LIVE från 13.00 - mer info HÄR! Här nedan intervjuer med Bergman och Alexandersson efter lördagens knockoutsprint:
Läs mer