Malmö Orienteringsklubb
Samarbetspartners: Ullmax
Svenska Spel

Malmö OK

Cederströmsgatan 6
212 39 Malmö
(Bulltofta Rekreationsområde)
tisdag 18-20
E-post: info@mok.nu
E-post hemsidesansvarig: fredrik.kryh.oberg@gmail.com
Plusgiro: 63 44 50 - 1
Facebook
Ni hittar oss här:
(klicka för en större kartbild)
Karta


Nyheter

Malmö OK

Tjörnarpsmedeln genomförd med bravur!

Den 5 maj arrangerade MOK orienteringstävling i Tjörnarp, uppslutningen från klubben var stor och alla genomförde sina uppgifter perfekt!

Så roligt att arrangera när vi hjälper varandra och är så duktiga på våra arbetsuppgifter. Tack alla för ett väl genomfört arrangemang!

Eventor

Fler bilder (Facebook)
Tjörnarpsmedeln genomförd med bravur!

Natt-DM

Jonathan vann H40, Agnes trea i D21 och Carl trea i H12 ( se bilden). Plus ett antal till från Malmö OK som tog sig igenom sina respektive banor. Hatten av för våra duktiga medlemmar!

Natt-DM

Skinkloppet

Årets Skinkmästare är korad och det blev Jiri Malis.
Jumbopriset knep Britt Bülow.
53 st kom och kämpade om priserna samt minglade efteråt.

Skinkloppet

Bokskogsnatta

Ännu en Bokskogsnatta genomförd där 30 löpare tog sig runt i nattmörkret, de flesta torrskodda, men några rejält genomblöta.

Vann gjorde Agnes Lindblom på dambanan och Adam Lindblom bland herrarna. Grattis!

Bokskogsnatta

Klubbläger på Söderåsen

Helgen 12 -14 april hade vi klubbläger på Söderåsen. Vi bodde i Söderåsens lägergård. På fredagen hade vi natt-orientering i Rävahallen/Hallabäcken. Vi sprang med pannlampor i vitsippe-land och njöt.

På lördagen hade vi två bra teknikträningar, vid Klåverödsdammen och vid Traneröds mosse. Christina Olsson hade förberett våra träningar och det tackar vi för.

På söndagen avslutades lägret med tävlingen Söderåsenrundan. Det blev ett bra läger ur alla synvinklar, inte bara utifrån själva träningarna - vi hade trevligt också!

Klubbläger på Söderåsen

Malmö OK arrangerade Kretsmästerskap NATT

Det blev ett lyckat arrangemang i höstmörkret med nöjda funktionärer och löpare! Tävlingen var även klubbmästerskap för MOK, se resultat i bifogad länk.

Eventor
Malmö OK arrangerade Kretsmästerskap NATT

Malmö vann Revinge by Night 2023!

Malmö OK hade tre lag i årets Revinge by Night och tog för första gången 1a platsen i herrklassen. Grymt jobbat! Många duktiga även i våra andra lag som kämpade på i lera, stridsvagnsspår och gröna snår!

Större bild
Malmö vann Revinge by Night 2023!

Nya klubbmästare!

Klubbmästare Dag (Medel) 2023, 26 augusti, Yngsjö
D21 Annika Jönsson
H21 Jonathan Gunnarsson
D35 Anna Isgren
D45 Helena Westling
H45 Mikael Söderström
H55 Dan Jensen
D65 Margareta Kristensson
H65 Anders Åkesson
H75 Håkan Nilsson
H85 Ingemar Turesson
DH10 Carl Isgren

Grattis till alla klubbmästare!

Parkorienteringen 2023 är avgjord!

Så var årets upplaga av Malmös parkorienteringar avgjord! Se gärna mer info på MPOL sidan där också alla vinnare av biobiljetterna är listade!

Vinnaren av cykeln blev Katri Rantonen OK Kontinent

Totalvinnare: Herrar: Anton Oddmo Pan Kristianstad
Damer: Zsofia Mayer Klubblös
Pojkar: Isak Ripa Malmö OK
Flickor: Liv Lundsgaard OK Kontinent

MPOL sidan
Parkorienteringen 2023 är avgjord!

Medaljregn vid DM sprinten

Den 13 maj avgjordes DM i sprint i Ängelholm. Malmö OK fick 6 DM-guld och 2 silver.

Vann den individuella sprinten gjorde Carl Isgren i H10, Anna Isgren i D35, Jiri Malis i H35, Jonathan i H40, Staffan Ahltin i H55 och Arne Gustafsson i H85.
Håkan Brost tog silver i klassen H80 och Sara Bengtsson i D35.

På eftermiddagen var det sprintstafett och Malmö tog två andraplatser: en i DH35 där Anna Isgren och Jonathan Gunnarsson bildade par och en i DH45 där Staffan Ahltin sprang med Anna Söderström.

Klubbläger

Den 21-23 april hade Malmö OK ett trevligt klubbläger. Vi bodde i Barnens by, Hästveda. Träning fredag kväll från Osby camping. Det var tänkt som natt-orientering men bara de sist startande behövde pannlampa.

Efter en natts sömn och gemensam frukost åkte vi en bit norr om Osby där det blev en rejäl utmaning för de vuxna i form av en momentbana med korridor, brunbild, en slinga förbi en massa stenar där endast stenarna var med på kartan mm.

Efter träningen åkte vi tillbaka till vår stuga; åt lunch, några badade i Lursjön och vi njöt i solskenet utanför stugan.

På eftermiddagen åkte vi ett par mil österut och hade en träning i ett svårt område med få stigar: Edema. Ett tufft och lärorikt pass för oss Malmö-orienterare.

Lägret avslutades med Hästvedas tävling på söndagen, bara knappa 10 minuter från vår stuga. Ett tjugotal MOKare i olika åldrar deltog på hela lägret och ett gäng kom och var med bara på lördagen. Tack till Linnea och OK Gynge som fixade träningarna till oss!

Klubbläger

Klubbträning i Bokskogen 18 mars

Vi var ca 40 Mokare som sprang banorna, roligt att det kommer många på våra träningar! Banorna kan ses på Livelox.

Livelox
Klubbträning i Bokskogen 18 mars

Vintercupen i bokskogen
Vår etapp av Vintercupen avlöpte helt enligt plan - flera positiva kommentar på banorna och vädret var bra :) Tack till alla Mokare som hjälpte till!

Resultat
Vintercupen i bokskogen

Skinkloppsresultat
Ny skinkmästare blev Aron Herbert Hermansson och jumbopriset gick till Anna Söderström.

39 st deltog i lugnt och fint väder med lite vitt på marken.

God Jul!

Resultat
Skinkloppsresultat

Bokskogsnatta
Det blev en lyckad kväll i Bokskogen där ett 24 duktiga nattlöpare dök upp för att slås om de fina vandringspriserna. Tävlingen har en lång tradition, redan från Heleneholms tiden, och denna tradition tar Lasse och Staffan vidare även nästa år. Välkomna alla 2023!

Årets vinnare blev Agnes Lindblom i damklassen och Anton Oddmo i herrklassen. Båda får nu sitt namn ingraverat på vandringspriset.

Eventor
Bokskogsnatta

Vinterträningarna med klubbens ungdomar är igång!
Vi var ca 20 deltagare på skolgårdsorientering med efterföljande innebandyspel. Nästa träning blir lördag den 26 november med inomhusorientering i Tingdammsskolans idrottshall, hoppas vi ses!

Vinterträningarna med klubbens ungdomar är igång!

Revinge by Night
I fredagskväll arrangerade Malmö OK Revinge by night tillsammans med Lunds OK.

Det blev ett lyckat arrangemang där Malmö ställde upp med flest löpare! Totalt startade tio 9-mannalag, fyra 6-damslag och ett propagandalag.

Malmö OKs ena 9-mannalag kom på en hedrande 2:a plats, endast 23 sekunder efter OK Kontinent.

Bra jobbat alla!

Resultat
Revinge by Night

Resultat MOK-golfen
I strålande solsken på Kävlinge GK njöt 11 MOKare av att vara tillsammans och avgöra MOKs golfmästerskap. I elegant stil vann Mauritz Rahnasto (för 3e gången) och tvåa blev Håkan Grubb.

Tack alla för en mycket trevlig dag!

Resultat MOK-golfen

Svensk mästare!
I helgen arrangerades Veteran-SM av OK Njudung i och omkring Vetlanda och vi fick en ny svensk mästare!

På sprinten tog Marlene Bjärehed guld i D40 klassen.
Det blev även silver till Marlene på medeldistansen.

Håkan Nilsson tog två topp tio placeringar i H75 klassen, en sjunde plats i sprint och tionde plats på långdistansen.

Grattis och bra jobbat!

Orienteringsträningarna är igång!
I torsdags var vi 22 löpare ute i skogen, det bjöds på 5 banor med olika svårighet och längd, när vi kom i mål bjöd Jonathan på fika och kartgenomgång för de som ville reflektera över vägval.

Vi fortsätter hela september med banor som passar alla, passa på att komma och träna!

Orienteringsträningarna är igång!

Fyrklubbs
Vi klarade vår målsättning på denna anrika tävling, nämligen att stanna kvar i Grupp B. Bra jobbat för en klubb omgiven mest av gula rapsfält och åkrar! /Roland

Fyrklubbs

Parkorientering 2022
Då var parkorienteringarna för 2022 slut. Alla resultat och info hittar ni på länken nedan. Tack till alla som var med och sprang!

MPOL sidan

Lilla 5-dagars
Lilla 5-dagars är en närtävling som arrangeras gemensamt av Skånes sydvästra krets under fem vardagskvällar i början av juni. Resultaten hittas på länken nedan!

Resultat

Lyckad prova-på-kväll på Bulltofta

Måndagen den 28 mars arrangerade nybörjarkommittén en lyckad prova-på-kväll på Bulltofta som en start på vårens nybörjaraktiviteter. Det fanns tre aktiviteter att välja på under den timme som vi höll på. Det fanns en spring-och-stämpla-bana på gräsytan framför klubbstugan där det gällde att ta kontrollerna i rätt ordning enligt kontrolldefinitionen. Utöver det fanns det en 1 km lång mer traditionell orienteringsbana längs stigarna och en stjärnorientering med korta slingor på cirka 500-1000 meter vardera. Det kom ungefär 25 personer i olika åldrar och många av dessa har nu anmält sig till vårens nybörjarkurs.

För er som vill veta mer om vårens nybörjarverksamhet, läs notisen under aktuellt på vår hemsida.

Hälsningar från Lotta
Malmö OK

Klubbläger 2-4 april
Ett 20-tal MOKare deltog på helgens klubbläger utanför Halmstad i Halland. Vi bodde på lägergården Ön som ligger vid en sjö i ett vackert naturområde strax öster om Halmstad (Kaneberg). Fredagens natt-orientering och söndagens träning startade några hundra meter från där vi bodde. På lördag förmiddag åkte vi till Skummeslöv, i Laholms kommun, och orienterade i kustterrängen där. Lördag eftermiddagen orienterade vi ett litet stycke österut från där vi bodde, i skogen vid Danska fall, ett välbesökt turistmål med ett mindre vattenfall. Tre helt olika terrängtyper blev det. Fint väder hela helgen.

Mellan träningarna åt vi god mat, analyserade vägval, bastade, spelade spel och hade det allmänt trevligt. På söndagen blev pricken över iet badet i sjön i samband med bastun! Uppfriskande!

Klubbläger 2-4 april

Inomhusorientering med innebandy

Så roligt att vi blev så många i fredags, tack Jörgen för superbra banor!

Här är resultaten från ”tävlingsbanan” för de som är intresserade, bra jobbat!

Håll koll på hemsidan och i mailen, nästa ungdosträning blir söndagen den 27 februari!

Resultat

Skolgårdsorientering

Den 28 januari arrangerades nattsprint på Tingdammsskolans skolgård, 4 snabba slingor med pannlampa!

Efter orienteringen lekte vi lekar i gympasalen, hinderbana och spökboll. Det var mycket uppskattat, både av barn och vuxna!

Skolgårdsorientering

After School-OL

Den 14 januari körde vi inomhusorientering. Superkul idé och mycket uppskattat! Detta var den första av flera roliga aktiviteter som Malmö OK:s ungdomskommitté fixar under våren. Hör av dig till ungdomskommittén om du vill få reda på mer om kommande aktiviteter. Fler bilder finns på Facebook!
Facebook

Aktivitetslista för Malmö OKs ungdomar våren 2022
After School-OL

Skinkloppsresultat

Skinkloppet 2021 är avklarat. Det kom 38 st tappra MOK:are och letade efter högpoängare i snöblasket. 16 st avstod pga förkylningssymtomer / snöblask. Ny Skinkmästare blev Carl Cederquist med 1920 poäng. Jumbopriset knep Håkan Brost med 1150 poäng. Kan sägas att 300 poängaren satt på liten stig 100 m öster om klubblokalen, 20 prickade in den.

Skinkloppsresultat

KM-medel avgjort

KM (medel) avgjordes i ett härligt vinterlandskap i Ullstorp. Kallt, blött och väldigt vackert!


Resultat på Eventor

Livelox
KM-medel avgjort

Härlig träning i bokskogen

Korvgrillning och fika var en perfekt avslutning på träningen i Bokskogen den 13 november.

Vi var nästan 50 träningssugna MOKare som tränade och ett åldersspann på drygt 75 år från den äldsta till den yngsta. Orientering är verkligen för alla! Det var en blandning av helt nya orienterare och gamla rävar på plats.

När orientering är som bäst ❤️

Härlig träning i bokskogen

Resultat från Bokskogsnatta

Här finns resultaten från Bokskogsnatta, en tävling men anor från 1984 som återuppstod i år!

Resultat på Eventor

Livelox
Resultat från Bokskogsnatta

Grattis alla mästare!

Natt-kretsmästerskapen i Falsterbo är nu avgjord med fina resultat:

Kretsmästare
D21 Agnes Lindblom


Kretsmästare och klubbmästare
H35 Jonathan Gunnarsson
H 65 Bengt-Arne Claesson
H 75 Arne Gustafsson

Klubbmästare
H 45 Staffan Ahltin


Grattis alla mästare!

Seger och andraplats!

Det blev seger i damklassen 6-manna och en andraplats i den öppna 9-manna klassen. Även lag två i 9-manna klassen kämpande på bra :)

Mycket bra sprungit av alla, resultat på länken nedan.

Resultat på Eventor
Seger och andraplats!

Resultat natt-DM

Det blev fyra pallplatser i DM-klasser för Malmö OK på fredagens natt-dm på Österlen. Grattis till er!

Staffan Ahltin vann H55, Marlene Bjärehed vann D40, Jonathan Gunnarsson kom tvåa i H35 och Love Persson kom trea i H18.

15 medlemmar i klubben deltog.

Resultat från Lilla 5-dagars

Lilla 5-dagars är en närtävling som arrangeras gemensamt av Skånes sydvästra krets under fem vardagskvällar i början av juni. Nu är den avslutad för 2021 och här är en länk till resultaten!

Resultat

UltraDM 8 Augusti

Marlene Bjärehed vann D40, Jonathan Gunnarsson H35 och Staffan Ahltin H55.
Grattis till segrarna!

Resultat på Eventor

Resultat: Sprint KM 14 Augusti

Kul att det var så många som var med och sprang Sprint -KM! Stort grattis till alla klubbmästare!
Resultat finns på Eventor och det finns även möjlighet att lägga upp banor i Livelox.

Resultat på Eventor

Sträcktider (Winsplits)

Livelox

MPOL säger tack för i år!

Årets sista MPOL blev en blöt tillställning. Regn mest hela tiden under både förberedelser och tävling. Tack till alla er som hjälpte till denna gång och även på de tidigare deltävlingarna. Och givetvis ett stort tack till er som har sprungit - även i ösregn!

Malmö Parkorienteringar 2021


MPOL säger tack för i år!

Resultat från Falsterbo 22 maj

Tack för ännu en trevlig träning!

Resultat

Sträcktider

Livelox
Resultat från Falsterbo 22 maj

Resultat från svedalasprinten 16 maj

Här kommer resultaten från sprintträningen i Svedala

Resultat

Sträcktider

Livelox

Resultat från sprintträningen i Kroksbäck

Här kommer resultaten från sprinten på långfredagen!

Resultat

Sträcktider (Winsplits)

Livelox

Resultat från Klubbträningen i Käglinge

Tack för en trevlig träning i dag i Käglinge. Lite snö, lagom kallt och kul att se sina klubbkamrater - om än på lite håll :)

Resultat

Livelox

Resultat från Klubbträningen i Bokskogen

Här är resultat och sträcktider från dagens träning i Bokskogen. Tack alla för en trevlig dag!

Resultat

Sträcktider

Livelox

Resultat från Klubbträningen i Oxie

Det var härligt att komma ut och springa och stämpla igen. Stort tack till er som drog i gång dagens träningstävling och så mycket annat i klubben!

Resultat

Sträcktider

Livelox

MOK Almanacka 2021
Nu är 2021 års almanacka klar. Denna gång med bilder tagna av Håkan Nilsson och hans kamera och från hans färder i olika världsdelar.

Almanackan kan skrivas ut från pdf-filen nedan. Men man kan också beställa utskrift av Lennart Nilsson (070-611 16 84) och då till priset av 20 kronor stycket.

Almanacka 2021

KM Sprint
Tävlingarna avgjordes den 22/9 under finaste förhållanden i Höllviken. Tack till OK Kontinent för bra arrangemang. Stort grattis till årets klubbmästare i Sprint!

D21 Åsa Axén
H21 Jussi Uusihonko
H20 Viktor Ahltin
H12 Isak Ripa
D35 Hanna Kryh Öberg
H35 Fredrik Nilsson
D45 Ingela Levinsson
H45 Henrik Lindblom
H55 Staffan Ahltin
D65 Margareta Kristensson
H65 Håkan Nilsson
H75 Arne Gustafsson

Resultatlista

Klubbmästare dag
Tävlingarna avgjordes den 10/10 i omväxlande terräng i naturreservatet Risen (Genarp). Tack till arrangörerna för en bra tävling. Stort grattis till årets klubbmästare i Dag-orientering!

D21 Lilja Österman
H21 Jussi Uusihonko
H20 Love Persson
H12 Aron de Almeida
D35 Åsa Jentsch
H35 Fredrik Kryh Öberg
D45 Carolina Landin
H45 Håkan Grubb
H55 Staffan Ahltin
D65 Berit Schannong
H65 Peter Ekström
H75 Håkan Brost

Resultatlista
Klubbmästare dag

Natt-OL
En skön oktoberkväll, nästsista torsdagen i månaden, avgjordes årets KretsM och samtidigt KM i nattorientering i Skrylleskogarna. Kretstävlingen dominerades av ”hemmalaget” från Lund men MOK fick med en kretsmästare.

H20 Alfred Ahltin

Följande blev samtidigt klubbmästare (minst 2 från klubben i klassen)
H35 Ted Gustavsson
H45 Staffan Ahltin
H55 Jörgen Andersson
H65 Bengt-Arne Claesson
H75 Arne Gustafsson

Resultatlista
Natt-OL


Träningsläger Ivösjön
Vilken helg vi haft! Ett supertrevligt träningsläger uppe vid Ivösjön. Många av oss bodde ute på Ivön. Fredag sprang vi i Kjugekull, lördag vid Immeln och på söndagen ute på Ivön. För oss som höjde blicken över kartkanten och även turistade under banan i skogen fanns det underbara utsiktspunkter, hallon och blåbär, massor av STORA STENAR, vackra bokskogar och intressant historia att ta del av också. Vi har varit ett 25-tal medlemmar på plats plus ett antal familjemedlemmar i olika åldrar. Några deltog på bara någon träning, några sprang på andra tider än vi andra och en hel del var med under hela vistelsen. Och vi hade ju en fantastisk tur med vädret!
Träningsläger Ivösjön

MOK Vänners stipendie
De flitiga ungdomar som erhöll stipendium på MOK Vänners julfest.
MOK Vänners stipendie

Äntligen!
MOK flaggade och hyllade Tove Alexandersson på sin tisdagsträning med anledning av Bragdguldet.
Äntligen!

Skinkloppet
De som inte tror på tomten (300 poäng) kunde ju inte heller vinna skinkan. Lena Magnusson tog hem äran och skinkan i årets batalj som avgjordes i smågrinigt väder på Bulltofta. 42 st kämpar deltog och Håkan Brost gled hem jumbopriset.

Resultat

Skinkkarta

Medaljskörd DM
Sprintstafett:
Adam Lindblom/Agnes Lindblom, DH20; Silver
Åsa Axén/Jonathan Gunnarsson/
Love Persson/Sara Bengtsson, DH21, Brons

Sprint:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Agnes Lindblom, D18, Guld
Åsa Axén, D21, Silver
Mattias Jacobsson, H21, Silver
Alfred Ahltin, H16, Silver
Love Persson, H16, Brons
Fredrik Kryh Öberg, H35, Brons
Arne Gustafsson, H80, Brons

Medel:
Arne Gustafsson, H80, Silver
Agnes Lindblom, D18, Brons

Stafett:
Håkan N, Mats H, Jan J, DH äldre, Brons

Natt:
Paul Schannong, H80, Brons

Lång:
Jonathan Gunnarsson, H35, Guld
Åsa Axén, D21, Silver

Grattis!

SOFT uppmanar till aktivitet, men med försiktighet!
Svenska Orienteringsförbundet får mycket frågor om coronaviruset och hur det på olika sätt begränsar oss att utföra den sport vi alla älskar. Med den här nyheten vill vi uppmana alla att ändå orientera, men med försiktighet.
Mer information

Samåkning till träningar
Vi uppmanar till försiktighet vid samåkning. Vi försöker hålla träningar på relativt kort avstånd från Malmö för att alla som vill ska kunna köra själva utan en för stor kostnad. Men givetvis ska vi försöka få med alla medlemmar som behöver skjuts, tillhör du inte en riskgrupp så får du gärna erbjuda plats, särskilt till våra ungdomar!

Orsaken till formuleringen är att alla ska känna sig trygga med att säga nej. Men givetvis får de som själva väljer att samåka göra det. Vi vill att alla i största mån ska kunna fortsätta med orientering i dessa tider, även de löpare som behöver skjuts.


Träningsdag i Perstorp
Lördagen den 28 mars hade vi en mycket trevlig träningsdag i trakterna kring Perstorp. FK Boken hade gjort fina träningsbanor. På förmiddagen var vi cirka 1,5 mil norr om Perstorp och på eftermiddagen sprang vi i skogarna runt deras klubbstuga. Vi var cirka 35 löpare på plats och det var både rutinerade orienterare och några betydligt nyare medlemmar i klubben. Det bjöds på riktigt fint vårväder och vi njöt alla av att springa i skogen.
Träningsdag i Perstorp

Vinterläger för ungdomar
Love, Filip och Simon har i helgen varit på Skånes orienteringsförbunds årliga vinterläger för ungdomar. Lotta var med som ledare. I år var lägret i Furuboda/Århus. Det inleddes med träning på lördagsförmiddagen. På eftermiddagen var alla ungdomar indelade i olika lag och hade en poängjakt med bland annat stafett i simhallens bassäng. På söndagen deltog vi i Vintercupen i Åhus som Pan arrangerade och åt sedan lunch i Strandvillan där, ett stenkast från havet denna härliga soliga dag! Totalt deltog ett fyrtiotal ungdomar från Skåne på lägret. En kickstart på orienteringssäsongen! /Lotta

Bokskogsnatta
Årets Bokskogsnatta den 14 november samlade hela 35 deltagare. Vinnare i damklassen blev Jenny Lindblom som därmed får en inteckning i vandringspriset. Herrklassen togs hem av Jonathan Gunnarsson.

Stort tack till Lars och Staffan för ett fint arrangemang.

Bild: Jenny segrade och fick motta vandringspriset.
Resultat
Bokskogsnatta

Kretsmästare Natt
Ted Gustavsson, H35
Alfred Ahltin, H16

Klubbmästare dag
Kul att så många var med och sprang dag-km!
Stort grattis till alla klubbmästare!:
D 21 Emelie Malmberg
H 16 Alfred Ahltin
H 14 Viktor Ahltin
D 12 Emilia Cederquist
H 10 Leander Wennblom
D 35 Sara Abrahamsson
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 45 Håkan Grubb
H 55 Anders Åkesson
H 65 Peter Ekström
H 75 Arne Gustafsson

Kretsmästare:
H 16 Alfred Ahltin
H 10 Leander Wennblom
H 35 Jonathan Gunnarsson
D 45 Carolina Landin
H 65 Peter Ekström
D 20 Agnes Lindblom
D 10 Daga Abrahamsson

Resultatlista

Ungdomsläger 5-6 oktober
Knappt 20 ungdomar och ledare från Malmö OK deltog i säsongsavslutningslägret. På lördagen var det Älgots Cup och på söndagen stafett. Alla ungdomarna gjorde superbra stafettinsatser; 7-mannalaget knep en fin femte plats och 3-mannalaget gjorde en jättefin stafett och placerade sig mitt i resultatlistan.

7-mannalaget; Julia, Alfred, Viktor, Love, Filip, Emilia, Simon och Siri
Ungdomsläger 5-6 oktober

Resultat KM Sprint
KM i Sprint avgjordes i strålande solsken på Söderkulla. Trevliga banor (med luriga staket) och bra arrangemang. Grattis till alla klubbmästare och stort tack till Ted och övriga funktionärer.
Resultat

Resultat Triangelmatchen
Resultatet av klubbmatchen blev som följer:
1. Lyngby OK 45.64
2. Malmö OK 44.20
3.OK Skärmen 29.29

Det var ett fint arrangemang med bra banor och efteråt väldigt god middag på lördagskvällen. På söndagen hade vi Rävjakten också bra ordnat med lite fika efter duschen, då kom det en örn seglande rakt över oss.
Tyvärr har det blivit ett fel i Rävjaktresultatet. Britt och Kristina har fått 10 ålderspoäng för mycket och ska ha 82 resp 51. Bo har fått 5 för lite och ska ha 64.

Resultat1

Resultat2

Rävjakt

Resultat fyrklubbs
Malmö OK knep en fin andraplats. Bra kämpat!

totalresultat

resultatlista klassvis

Artikel om Peo Bengtsson
Läs om Orienteringslegendaren Peo Bengtsson, OK Pan, i Hemmets Journal.

artikel

MOK-golfen avgjord
12 spelare kom till start och fick en blåsig men regnfri runda på Malmö Burlöv Golfklubb. Etta blev Mauritz Rahnasto, tätt följd av tvåan Paul Schannong på samma poäng.

2019 års vinnare av MOK-golfen, Mauritz Rahnasto tar här emot vandringspriset från förra årets segrare Gunilla Persson.
MOK-golfen avgjordAdmin

SKOF - Skånes orienteringsförbund


Warning: SimpleXMLElement::__construct(): Entity: line 2: parser error : Extra content at the end of the document in /home/m/mok/www/framework/rssReader.php on line 68

Warning: SimpleXMLElement::__construct(): <body><h1>Object Moved</h1>This document may be found <a HREF="https://www.orien in /home/m/mok/www/framework/rssReader.php on line 68

Warning: SimpleXMLElement::__construct(): ^ in /home/m/mok/www/framework/rssReader.php on line 68

Fatal error: Uncaught exception 'Exception' with message 'String could not be parsed as XML' in /home/m/mok/www/framework/rssReader.php:68 Stack trace: #0 /home/m/mok/www/framework/rssReader.php(68): SimpleXMLElement->__construct('<head><title>Do...', 16384) #1 /home/m/mok/www/framework/rssReader.php(85): parseXML('<head><title>Do...') #2 /home/m/mok/www/Nyheter/Nyheter.php(77): getRSSfeed('http://www.sven...') #3 {main} thrown in /home/m/mok/www/framework/rssReader.php on line 68